Loše počelo, loše se nastavlja – u drugom meču kod kuće drugi poraz

SMEDEREVO, 11. avgust 2024 – Fudbaleri Smedereva su u drugom kolu prvenstva Prve lige Srbije drugi put bili domaćini – i drugi put ostali bez bodova. U prvom kolu su bodovi otišli u Vršac, ovoga puta idu u Šabac: Smederevo 1924 – Mačva 1:2 (0:1).

Ako je za utehu, Smederevci su ovog kasnog nedeljnog popodneva igrali nešto bolje nego u ponedeljak protiv Vrščana, ali to, očigledno, nije dovoljno. Imali su čak i inicijativu u prvih pola časa igre, ali jalovu, odbrana gostiju je lako izlazila na kraj sa njihovim pokušajima.

I onda, u 32. minutu, Ignjatović je na tridesetak metara od svog gola probao nešto što niko ne preporučuje odbrambenim igračima, da pored dva gostujuća fudbalera prođe i iznese loptu. Ovi su mu je oduzeli, Srnić je uposlio Luku Pejovića, koji je ušao u šesnaesterac Smedereva i lako savladao golmana Stankovića. Na odmor se otišlo s rezultatskom prednošću Šapčana.

Kada se očekivalo da će se domaći trgnuti posle pauze, ispostavilo se da su gosti bili ti koji su u nastavak ušli ambicioznije i vrlo brzo su to naplatili. Posle kornera Novakovića sa desen strane, u 48. minutu, kod prve stative Živkov je dočekao loptu i glavom je smestio u mrežu Smedereva.

Nešto kasnije, Mitošević je, pre nego što će napustiti teren, uposlio Đorđevića, a ovaj nije uspeo sa pet metara da savlada golmana gostiju.

Usledila je trostruka izmena u redovima domaćih, što je u tim momentima podiglo njihovu igru, uostalom rezultiralo je i pogotkom.  Na pas Đorđa Jovanovića u 64. minutu iz neposredne blizine Krsta Đorđević je pogodio gol Mačve i vratio nadu domaćima da mogu da izbegnu drugi uzastopni poraz.

U preostalom delu susreta Smederevci su se trudili, ne može da se kaže, ali su bili daleko od izjednačenja, kamoli preokreta. Čak su gosti u dva navrata pred kraj meča bili u prilici da overe pobedu, ali nisu u tome uspeli, pa je ostalo 1:2.

U trećem kolu Smederevo gostuje, ide na noge bivšem superligašu Radniku iz Surdulice, a meč u nedelju igraće se u Leskovcu, gde su Surduličani domaćini, sa početkom u 17 i 30.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!